Harjoitusnäyttelyt

Tuomarikoulutus

Harjoitusnäyttelyt ovat virallisia NJ-näyttelyitä, jotka Näyttelyjaos järjestää ja tuomarikokelas tuomaroi niiden luokat. Osallistumisrajoituksissa noudatetaan poikkeussääntöjä.

Näyttelyt järjestetään yksi kerrallaan ja jokainen saa itse päättää tuomaroiko ensin ponit vai hevoset. Toinen järjestetään vasta sitten, kun ensimmäisen tulokset on käyty läpi.


Poninäyttely

Luokkiin 1-5 otetaan 4 osallistujaa, luokkaan 6 otetaan 8 osallistujaa ja luokkiin 7-8 otetaan 12 osallistujaa. Kaikkiin otetaan poikkeuksellisesti puolet oreja ja puolet tammoja, mutta luokka voidaan täyttää useammalla orilla/tammalla, jos toista ilmoitetaan alle puolet. Welsh- ja muut ponit -luokkiin otetaan ensijaisesti vain kaksi ponia per sektio/rotu, sekä ori että tamma.

 1. Connemaranponit
 2. Gotlanninrussit
 3. Newforestinponit
 4. Ratsuponit
 5. Shetlanninponit
 6. Welsh-ponit
 7. Muut ponit
 8. Piirretyt ponit

Hevosnäyttely

Luokkiin 1-5 otetaan 4 osallistujaa ja luokkiin 6-10 otetaan 12 osallistujaa. Kaikkiin otetaan poikkeuksellisesti puolet oreja ja puolet tammoja, mutta luokka voidaan täyttää useammalla orilla/tammalla, jos toista ilmoitetaan alle puolet. Luokkiin 6-10 otetaan ensisijaisesti vain kaksi hevosta per rotu, sekä ori että tamma.

 1. Islanninhevoset
 2. Norjanvuonohevoset
 3. Suomenhevoset
 4. Puoliveriset
 5. Lämminveriset ravihevoset
 6. Muut lämminveriset
 7. Kevyet kylmäveriset
 8. Raskaat kylmäveriset
 9. Piirretyt lämminveriset
 10. Piirretyt kylmäveriset

Tuomarikoulutus

Sinustakin voi tulla Näyttelyjaoksen tuomari!