Tiedotus 14.06.2024: uusia näyttelykutsuja ei toistaiseksi hyväksytä VRL:n tauon takia

Osallistu

Säännöt ja ohjeet osallistujille

Mitä hevosen sivulta pitää löytyä

VH-profiilin linkittäminen suoraan näyttelyt-sivulle helpottaa tuomarien työtä. Se ei kuitenkaan ole pakollista!


Yleistä


Luokkatyypit

Samassa näyttelyssä voi olla rakenne-, ruuna- ja varsaluokkia

Rakenneluokka Ruunaluokka Varsaluokka

Luokan valinta

Hevonen pitää ilmoittaa tarkimpaan luokkavaihtoehtoon

Mikäli tarjolla on esimerkiksi rotukohtainen luokka ei sen rotuista saa ilmoittaa laajempaan luokkavaihtoehtoon.

Suomenpienhevoset kuuluvat suomenhevosluokkaan, ellei niille ole erikseen rajattu tyypin mukaista luokkaa, jolloin ne saa ilmoittaa vain siihen. Tämä käytäntö pätee myös esimerkiksi minishetlanninponeihin sekä ravi- ja työsuomenhevosiin.


Hevosen palkinnot

Sinun kannattaa tarkistaa hevosesi palkinnot ennen osallistumista

Arvonimiä varten hevonen tarvitsee tietyn määrän palkintoja. Sille ei voida jakaa niitä rajattomasti, joten tarvittaessa se hylätään näyttelyssä, jolloin se on turhaan vienyt paikan toiselta hevoselta. Voit tarkistaa palkinnot hevosesi VH-profiilista (Näyttelyt-sivu).

Vain viralliset palkinnot huomioidaan, eli niiden pitää löytyä hevosen VH-profiilista tai BIS-listalta.


Vanhat näyttelypalkinnot

Keväällä 2021 tapahtuneen VRL:n uudistuksen myötä BIS-listan haku poistettiin sen sivuilta. Ilman VH-numeroa myönnetyt palkinnot näkyvät nykyään hevosten profiilien näyttelyt-sivulla Vanhat näyttelypalkinnot -otsikon alla, mutta nämä haetaan nimen perusteella, eli hevosen profiilissa voi näkyä vanhoja palkintoja, jotka eivät kuulu sille.


Näyttelytulokset

Perustelujen pyytäminen ja palautteen antaminen

Jokaisella on oikeus pyytää perusteluja näyttelytuloksille tai antaa niistä palautetta. Tämän voi tehdä lähettämällä tuomarille viestin, jossa kertoo kohteliaasti ja asiallisesti mistä on kyse. Ennen yhteydenottoa on hyvä muistuttaa itselleen, että tuomarit arvostelevat hevosia parhaan osaamisensa mukaan ja heilläkin on oikeus mielipiteisiin. Lisäksi inhimilliset virheet ovat aina mahdollisia, koska tuomarit eivät ole robotteja. Tuloksista saa olla eri mieltä, mutta niiden takia ei kannata suuttua tai muuten pahoittaa mieltään.

Huom! Tuomarin sijaan yhteyttä voi ottaa NJ:n ylläpitoon, joka tarvittaessa välittää viestin eteenpäin. Tämä on parempi vaihtoehto varsinkin silloin, kun ei ole varma onko viesti tarpeeksi asiallinen. Tuomareita ei saa kiusata asiattomilla viesteillä!


Hylkäyssyyt

Tutustu näihin, jotta hevostasi ei turhaan hylätä näyttelyissä

taustakuva © The Inspiration Gallery

Etusivu   |   Osallistu   |   Järjestä   |   Tuomaroi   |   Palkinnot   |   Tuomarit   |   Kalenteri   |   Kirjaudu sisään